Om os

Vi er et ungt par, som er bosiddende på nordfyn i et lille hus i idylliske omgivelser.

Da min kæreste Christian og jeg i sin tid mødte hinanden, var vi ret hurtig enig om at vi skulle have en kat. Jagten gik i gang. Vi var begge enige om, at vi skulle have en stor bamset kat. Aller helst en som var lidt doven og kluntet. Det mente vi, passede godt til os. Vi tog på katteudstillinger, vi søgte på nettet og vi kiggede i kattebøger. Det var i en kattebog, vi faldt over ragdollen og var begge straks meget fascineret af racen. Det blide væsen, størrelsen og så de blå øjne, der kiggede ud på os fra bogen. Vi kendte ikke lige racen, og kendte slet ikke nogen som havde den. Vi tog på katteudstilling på fyn og mødte der to opdrættere af Ragdolls, hvilket var heldigt, da der ikke var ret mange opdrættere i dk. Den ene var Susan fra Big-Bang katteriet og hun tog sig god tid til at snakke med os og svare på alle vores spørgsmål. Dengang ville vi allerhelst have haft en blå mitted. Men der var ingen i dk som lavede det på daværende tidspunkt. Så vi blev skrevet op til en colorpoint. Men Susan ventede ikke killinger, så vi ventede 6 mdr., før der overhoved blev født en ragdoll. Så skulle vi jo over og se de tre små. Pigen var solgt, men vi var også enige om at vi skulle have os en stor dreng. Da Woody lå og legede i skødet på os med sine store kluntede poter, var vi solgt. Da han så var 3 mdr flyttede han over til os.

Han snørede Anne fuldstændig og den dag i dag, næsten 8 år gammel kan Woody stadig snøre Anne til den store guldmedalje. Woody var også skyld i at vi blev nød til at få flere af denne skønne race. Efter et par år og nogen udstillinger, for at lære racen at kende, bestilte vi en avlshun. Holly flyttede ind og hun blev starten på vores opdræt, og grunden til at vi hedder Hollsedoll. Hendes kælenavn var Hollse, som blev trukket sammen med Ragdoll. Kort tid efter flyttede Kaycee også ind. Hende havde Anne forelsket sig i, da hun var ovre ved Susan og kiggede på Holly, men Susan ville selv beholde Kaycee. Heldigvis for os ville Kaycee ikke falde til i Susan\'s katteflok, så Kaycee kom over til os, og faldte til her.

Den oprindelig tanke var at vi ikke skulle have flere end 3 ragdolls.... Fra det første kuld vi havde, blev vi jo nød til selv at beholde noget. Fulla blev så boende hjemme. Men har man hunkatte, så er man også nød til at have en hankat, så man ikke skal ud og låne hankat til avl hele tiden. Sådan kom Coffeebeat til Møllevej fra Rumænien. Så var der et dansk katteri, som lukkede, og ville af med deres avlshanner. Sådan gik det til at Edmund flyttede ind, som vi så skulle dele med to andre katterier. Så har Anne hele tiden gerne ville have en brun colorpoint, som afløser til Edmund, når han skulle pensioneres. Den brune colorpoint Haddock fra Frankrig, blev Anne forelsket i lidt for tidligt. Haddock flyttede ind i december 2012, ca. 11 mdr. før Edmund skulle på pension.

© DK Hollsedoll. All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates